Originalarbeten

 

Loggor

En logotyp är grunden i en varumärkessatsning. Logotypdesignen är bara en del av ett företags övergripande varumärke men man börjar vanligtvis med detta steg för att bestämma företagets färger, typsnitt och övergripande varumärkeskänsla. Ditt företags nya logotyp kommer att ligga till grund för ett långsiktigt varumärkesbyggande. Därför är den viktig.

Valet av typsnitt, färger och symboler bestämmer hur ditt företag uppfattas av era kunder. Vi hjälper er att designa en välarbetad och professionell logotyp till ert företaget eller er produkt och ni kommer att ha en logotyp som ni stolt kan bygga ert varumärke kring.

 

Grafisk profil

Kortfattat så är en grafisk profil en typ av manual eller instruktion för hur ett företags eller organisations logotyp ska användas samt färger, typsnitt och grafiska element som kan ingå i den visuella kommunikationen. Syftet är att kunna kommunicera enhetligt för att bygga ett starkt varumärke. Genom att vara konsekvent med designen så blir det tydligt för mottagaren vem kommunikationen kommer ifrån och det skapar igenkänning.

Innehållet i en grafisk profil kan skilja sig rätt mycket med generellt kan man säga att den bör innehålla:

  • Logotyp samt bestämmelser för var och hur den får användas
  • De färger som får användas
  • Vilka typsnitt man ska använda
  • Grafiska element som används i t.ex annonsering

 

Layout

Som företag behöver man synas och då gärna på ett sätt som är tilltalande och säljande. Man vill att det ska kännas bra att lämna ifrån sig säljmaterial eller sitt visitkort. Ett proffsigt intryck inger förtroende hos kunden.

Igenkänning är en viktig komponent när man bygger sin närvaro på marknaden. Därför är det viktigt att vara konsekvent i sin marknadsföring och vara trogen sin grafiska identitet genomgående. I sin trycksaksproduktion, i sitt skyltmaterial såväl som i sina sociala medier.

Det här kan vi hjälpa er med. Antingen bara med den grafiska formgivningen men vill ni tar vi hand om hela den grafiska produktionen från idé till färdig lösning.